| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | PETA |
 | | AV Polska |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | BASTA |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
|
| |
Wegański ''Gyros'' z bakłażana
|
Za 4 zł wyszło mi około 400 g pysznego 🍆 "gyrosa" 🌱.
Składniki:
- około 500 g bakłażana
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonej papryki wędzonej
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- 1 łyżka sosu sojowego
- 3 łyżki oleju
- pieprz świeżo mielony
- ewentualnie sól do smaku
Bakłażana krojony w paski. Czosnek przeciskamy przez wyciskarkę. Do woka wsypujemy pokrojony bakłażan, przeciśnięty czosnek, paprykę wędzoną, pieprzu cayenne, sos sojowy, pieprz, oleju i ewentualnie dosalamy wszystko jeszcze do smaku.
Tak przygotowanego "gyrosa" smażymy na woku przez około 5-10 min. Podajemy wedle uznania z różnymi dodatkami.
Smacznego! 🍆😋
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 17.11.2019
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Marchewka po Koreańsku na ...
| Cena Mleka, czyli proces A...
| Tofu smażone w panierce
| Makaron z wędzonym tofu, g...
| Elbrus Talon - wyprawowe b...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| Fasolka po bretońsku na we...
| Na ukraińskim Zakarpaciu -...
| Grillowany bakłażan z humm...
| Kwietniowa Połonina Piskon...
| Klasyczne pączki na wegani...
|
| | |