| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
''Gyros'' z bakłażana
|
Za 4 zł wyszło mi około 400 g pysznego 🍆 "gyrosa" 🌱.
Składniki:
- bakłażan około 500 g
- 3-4 ząbki czosnku
- łyżeczka mielonej papryki wędzonej
- łyżeczka pieprzu cayenne
- łyżka sosu sojowego
- pieprz świeżo mielony
- ewentualnie sól do smaku
- 3 łyżki oleju
Bakłażana krojony w paski. Czosnek przeciskamy przez wyciskarkę. Do woka wsypujemy pokrojony bakłażan, przeciśnięty czosnek, paprykę wędzoną, pieprzu cayenne, sos sojowy, pieprz, oleju i ewentualnie dosalamy wszystko jeszcze do smaku.
Tak przygotowanego "gyrosa" smażymy na woku przez około 5-10 min. Podajemy wedle uznania z różnymi dodatkami.
Smacznego! 🍆😋
|
Autor: Łukasz dodano dnia 17.11.2019r. (o godzinie: 23:12)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
| | | | Połonina Borżawa jesienią
| Pomidory na zimę - banalni...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Tofu smażone w panierce
| Rockland Poncho Storm - re...
| Deuter Aircontact 60+15 - ...
| Zupa dyniowa
| Roślinne klopsy a'la z Ike...
| Gorganica, czyli Gorgany o...
| Zielona surówka czerwcowa
| Wielka Fatra najdziksze sł...
|
| | |