| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | PETA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | OTWARTE KLATKI |
|
| |
Duszona kasza jaglana z botwinką
|
Aby pozbyć się goryczki, można przed gotowaniem przepłukać kaszę na sicie, pod bieżącą wodą.
|
Opis przygotowania:
Botwinkę myjemy i siekamy dość drobno. Kaszę jaglaną oraz posiekaną botwinkę gotujemy na bardzo wolnym ogniu, w osolonej wodzie pod przykryciem, do czasu, aż kasza będzie miękka. Jeśli cała woda się nie wygotowała, odlewamy jej pozostałość, aby kasza pozostała bez wody. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy, pieprz i ewentualnie jeszcze dosalamy. Wszystko mieszamy i odstawiamy danie na jeszcze chwilę pod przykryciem, do przestygnięcia.
Botwina ma bardzo dużo witaminy A oraz K1. Oprócz tego zawiera witaminę D, E, C oraz witaminy z grupy B (B1, B2, PP, B6, i kwas foliowy). Obfituje w żelazo, magnez i potas. Ma też całkiem sporo wapnia, fosforu i sodu.✊
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 2 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 06.03.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Trening FBW 5x5 - trenuj e...
| Wegański ''Bigos'' z cukin...
| Makaron szpinakowy z tofu ...
| Makaron z wędzonym tofu, g...
| Wrześniowa Czarnohora - Ho...
| Zimowa sałatka z kalarepy
| Pesto z rukoli
| Pomidory na zimę - banalni...
| Omlet ciecierzycowy
| Sos pomidorowo-warzywny ''...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
|
| | |