| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
| | ZIELONE KUJAWY |
| | OTWARTE KLATKI |
| | GRUPA BIWAKOWA |
| | BASTA |
| | AV Polska |
| | FUNDACJA VIVA |
| | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Gulasz z żółciaka siarkowego z ryżem
|
Opis przygotowania:
Żółciaka pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie przez 30 min. Cebulę posiekaną w piórka oraz drobno posiekany czosnek, lekko posolone, przesmażyć na oleju w woku lub na głębokiej patelni. Następnie do woka dodać ugotowanego i odsączonego żółciaka i smażyć razem z cebulą i czosnkiem do lekkiego zarumienienia żółciaka (przez około 15 min.).
Po tym czasie podlać wszystko wodą, zagęścić mąką, dodać drobno pokruszone suszone borowiki, przyprawić pieprzem i sosem sojowym. Wszystko jeszcze dusimy przez około 5 min. Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Podawać z surowymi liśćmi jarmużu, lub innymi dodatkami.
|
Galeria przepisu:
Czas przygotowania: 45-60 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia 11.03.2020r. (o godzinie: 22:07)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
| | |
|
| |
| | | | Pesto z rukoli
| Hummus klasyczny
| Fasolka po bretońsku na we...
| Trening 5x5 - trenuj efekt...
| Elbrus Talon - wyprawowe b...
| Pesto z liści rzodkiewki
| Cena Mleka czyli proces AI...
| Domowa pizza na zakwasie
| Na późnoletnim Świdowcu
| Ketchup domowy
| Zupa krem z dyni
|
| | |