| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | AV Polska |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | BASTA |
|
| |
Gulasz z żółciaka siarkowego z ryżem
|
Opis przygotowania:
Żółciaka pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie przez 30 min. Cebulę posiekaną w piórka oraz drobno posiekany czosnek, lekko posolone, przesmażyć na oleju w woku lub na głębokiej patelni. Następnie do woka dodać ugotowanego i odsączonego żółciaka i smażyć razem z cebulą i czosnkiem do lekkiego zarumienienia żółciaka (przez około 15 min.).

Po tym czasie podlać wszystko wodą, zagęścić mąką, dodać drobno pokruszone suszone borowiki, przyprawić pieprzem i sosem sojowym. Wszystko jeszcze dusimy przez około 5 min. Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Podawać z surowymi liśćmi jarmużu, lub innymi dodatkami.
|
Galeria przepisu:
Czas przygotowania: 45-60 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Łukasz dodano dnia: 11.03.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Pesto z liści rzodkiewki
| Marynowane grillowane kaba...
| Pasta pasztetowa z tofu
| La Sportiva TXS GTX - wega...
| Inny pomysł na szczawiówkę...
| Omlet ciecierzycowy
| Grillowany bakłażan z humm...
| Coleman Cobra 2 - namiot s...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Pomidory na zimę - banalni...
|
| | |