| | | |
| "Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
|
| |
POLECAMY:
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | AV Polska |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | BASTA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
|
| |
Spaghetti z soczewicą w pomidorach
|
W sezonie używam bazylii świeżej, ponieważ sos ze świeżą bazylią jest bardziej aromatyczny.
|
Opis przygotowania:
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti z pszenicy durum
- puszka soczewica konserwowej
- puszka pomidorów krojonych
- 1 średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- łyżeczka sosu Sambal
- łyżeczka bazylii
- pieprz świeżo mielony
- sól
Pomidory zmiksować w blenderze. Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać odsączoną soczewicę i zmiksowane pomidory. Przyprawić Sambalem, bazylią, pieprzem i solą do smaku.
Prużyć całość jeszcze przez około 10 min.
Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie, al dente i podawać z gorącym sosem.
Smacznego!
|
Czas przygotowania: 15-30 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autor: Kasia dodano dnia: 13.03.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Cena Mleka czyli proces AI...
| Tofu smażone w panierce
| Biegowy Trening Interwałow...
| Trening FBW 5x5 - trenuj e...
| Gulasz z żółciaka siarkowe...
| Wrześniowa Czarnohora
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| ''Bigos'' z cukinii lub ka...
| ''Gyros'' z bakłażana
| Pesto z rukoli
| Domowa pizza na zakwasie
|
| | |