1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
ZIELONE KUJAWY
GRUPA BIWAKOWA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
BASTA
OTWARTE KLATKI
AV Polska
 
Składnik przepisów

 
Sos Sambal Oelek

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 81 kcal (339 kJ)
Białko 1.3 g
Tłuszcze 0.3 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 0.8 g
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 6 g
Opis składnika:
Sos Sambal Oelek to ostry, indonezyjski sos chili, który charakteryzuje się wyrazistym, kwaśno-słonym smakiem i obecnością ziaren papryczek chili. Jest to popularny zamiennik chili, stosowany w wielu daniach, szczególnie kuchni azjatyckiej, oraz jako sos stołowy.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Wrześniowa Czarnohora - Ho...


Klasyczne pączki na wegani...


Marynowane grillowane kaba...


Domowa pizza wegańska na z...


Makaron z wędzonym tofu, g...


Wełna merino i produkty, k...


Bezkresne połoniny na późn...


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Wegański ''Bigos'' z cukin...


Makaron szpinakowy z tofu ...


Tofu smażone w panierce


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.