1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
AV Polska
PETA
OTWARTE KLATKI
ZIELONE KUJAWY
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
Składnik przepisów

 
Cukier biały

 
Ten składnik użyto w 3 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 395 kcal (1653 kJ)
Białko 0 g
Tłuszcze 0 g
Węglowodany 100 g
Błonnik 0 g
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 5 g
łyżka to około: 12 g
szklanka to około: 200 g
Opis składnika:
Biały cukier, czyli sacharoza, to rafinowany produkt pozyskiwany głównie z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Charakteryzuje się białym kolorem, krystaliczną strukturą i słodkim smakiem. Jest łatwo rozpuszczalny w wodzie i stosowany jest do poprawy smaku potraw i napojów oraz konserwowania produktów (może przedłużać trwałość produktów spożywczych, takich jak dżemy czy przetwory owocowe).
Biały cukier jest produktem rafinowanym, co oznacza, że pozbawiony jest większości witamin, minerałów i błonnika, które występują w naturalnych produktach.
Ten składnik użyto w 3 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Elbrus Talon - wyprawowe b...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Bezkresne połoniny na późn...


Pasta pasztetowa z tofu


Marynowane grillowane kaba...



Żurek wegański


Grillowany bakłażan z humm...


Trening FBW 5x5 - trenuj e...


Tarta porzeczkowo-agrestow...


Pesto z liści rzodkiewki


2 października - Światowy ...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.