| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | AV Polska |
 | | PETA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
|
| |
Cukier biały |
Ten składnik użyto w 3 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 5 głyżka to około: 12 gszklanka to około: 200 g
Opis składnika:
Biały cukier, czyli sacharoza, to rafinowany produkt pozyskiwany głównie z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Charakteryzuje się białym kolorem, krystaliczną strukturą i słodkim smakiem. Jest łatwo rozpuszczalny w wodzie i stosowany jest do poprawy smaku potraw i napojów oraz konserwowania produktów (może przedłużać trwałość produktów spożywczych, takich jak dżemy czy przetwory owocowe).
Biały cukier jest produktem rafinowanym, co oznacza, że pozbawiony jest większości witamin, minerałów i błonnika, które występują w naturalnych produktach.
|
|
|
| |
| | | | Elbrus Talon - wyprawowe b...
| Namiot Fjord Nansen Rekvik...
| Bezkresne połoniny na późn...
| Pasta pasztetowa z tofu
| Marynowane grillowane kaba...
| Żurek wegański
| Grillowany bakłażan z humm...
| Trening FBW 5x5 - trenuj e...
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| Pesto z liści rzodkiewki
| 2 października - Światowy ...
|
| | |