| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | BASTA |
 | | AV Polska |
 | | PETA |
|
| |
Cukier biały |
Ten składnik użyto w 3 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 5 głyżka to około: 12 gszklanka to około: 200 g
Opis składnika:
Biały cukier, czyli sacharoza, to rafinowany produkt pozyskiwany głównie z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Charakteryzuje się białym kolorem, krystaliczną strukturą i słodkim smakiem. Jest łatwo rozpuszczalny w wodzie i stosowany jest do poprawy smaku potraw i napojów oraz konserwowania produktów (może przedłużać trwałość produktów spożywczych, takich jak dżemy czy przetwory owocowe).
Biały cukier jest produktem rafinowanym, co oznacza, że pozbawiony jest większości witamin, minerałów i błonnika, które występują w naturalnych produktach.
|
|
|
| |
| | | | Elbrus Talon - wyprawowe b...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Makaron z wędzonym tofu, g...
| Kwietniowa Połonina Piskon...
| 25 listopada - Dzień bez f...
| Gorganica, czyli Gorgany o...
| Spaghetti z brązowej socze...
| Trening FBW 5x5 - trenuj e...
| Ketchup domowy
| Zupa dyniowa
| Duszona kasza jaglana z bo...
|
| | |