1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
FUNDACJA VIVA
BASTA
OSTATNIE POKOLENIE
OTWARTE KLATKI
PETA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
Składnik przepisów

 
Galaretka cytrynowa roślinna (agarowa)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 369 kcal (1544 kJ)
Białko 0.5 g
Tłuszcze 0.1 g
Węglowodany 90 g
Błonnik 3.3 g
Przeliczniki składnika:
opakowanie to około: 40 g
Opis składnika:
Galaretka agarowa, wytwarzana z agaru pozyskiwanego z wodorostów, ma wiele korzystnych właściwości. Jest wegańskim zamiennikiem żelatyny, charakteryzuje się właściwościami żelującymi, a także wysoką zawartością błonnika. Ponadto, agar zawiera witaminy (K, E, B) i minerały (wapń, magnez, żelazo, potas, fosfor, kwas foliowy, jod).
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Inny pomysł na szczawiówkę...


Namiot Lanshan 2 Plus, czy...


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Beskid Wyspowy i Gorce - o...


Duszona kasza jaglana z bo...


Pesto z liści rzodkiewki


Wrześniowa Czarnohora - Ho...


Sos pomidorowo-warzywny ''...


Marynowane kabaczki na pół...


Pomidory na zimę - banalni...


Grillowany bakłażan z humm...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.