| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | AV Polska |
 | | PETA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
|
| |
Mleko sojowe |
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
|
Przeliczniki składnika:
szklanka to około: 250 ml
Opis składnika:
Naturalne mleko sojowe, bez dodatków, to popularny napój roślinny, który charakteryzuje się wysoką zawartością białka, witamin z grupy B, potasu, magnezu i wapnia. Zawiera także kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, które korzystnie wpływają na układ krążenia. Dodatkowo, mleko sojowe jest naturalnie bez laktozy, co czyni je dobrą alternatywą dla osób z nietolerancją laktozy. Zawiera również izoflawony, które wykazują działanie przeciwutleniające i mogą mieć korzystny wpływ na profil lipidowy, obniżając poziom "złego" cholesterolu.
|
|
|
| |
| | | | Zimowa sałatka z kalarepy
| Tarta porzeczkowo-agrestow...
| 2 października - Światowy ...
| Ketchup domowy
| Zupa dyniowa
| Na ukraińskim Zakarpaciu -...
| Gorganica, czyli Gorgany o...
| Bigos tradycyjny na wegani...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Coleman Cobra 2 - namiot s...
| Inny pomysł na szczawiówkę...
|
| | |