1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
AV Polska
PETA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
FUNDACJA VIVA
OTWARTE KLATKI
OSTATNIE POKOLENIE
 
Składnik przepisów

 
Mleko sojowe

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: ml  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 45 kcal (188 kJ)
Białko 4.3 g
Tłuszcze 2.1 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 1.3 g
Przeliczniki składnika:
szklanka to około: 250 ml
Opis składnika:
Naturalne mleko sojowe, bez dodatków, to popularny napój roślinny, który charakteryzuje się wysoką zawartością białka, witamin z grupy B, potasu, magnezu i wapnia. Zawiera także kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, które korzystnie wpływają na układ krążenia. Dodatkowo, mleko sojowe jest naturalnie bez laktozy, co czyni je dobrą alternatywą dla osób z nietolerancją laktozy. Zawiera również izoflawony, które wykazują działanie przeciwutleniające i mogą mieć korzystny wpływ na profil lipidowy, obniżając poziom "złego" cholesterolu.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Zimowa sałatka z kalarepy


Tarta porzeczkowo-agrestow...


2 października - Światowy ...



Ketchup domowy



Zupa dyniowa


Na ukraińskim Zakarpaciu -...


Gorganica, czyli Gorgany o...


Bigos tradycyjny na wegani...


Pomidory na zimę - banalni...


Coleman Cobra 2 - namiot s...


Inny pomysł na szczawiówkę...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.