| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | BASTA |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | PETA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | GRUPA BIWAKOWA |
|
| |
Dynia Hokkaido |
Ten składnik użyto w 2 przepisach.
|
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 1000 gsztuka średnia to około: 1500 gsztuka duża to około: 2000 g
Opis składnika:
Dynia Hokkaido jest ceniona za swoje liczne właściwości odżywcze i zdrowotne. Jest bogata w witaminy A, C, E i witaminy z grupy B, a także w minerały takie jak potas, magnez, fosfor, żelazo i wapń. Dzięki zawartości beta-karotenu, który organizm przekształca w witaminę A, dynia Hokkaido wspiera wzrok i układ odpornościowy. Jest również dobrym źródłem błonnika, co korzystnie wpływa na trawienie i perystaltykę jelit. Dodatkowo, dynia ta wykazuje działanie moczopędne i odtruwające, wspomagając pracę nerek i wątroby.
|
|
|
| |
| | | | Pesto z liści rzodkiewki
| Zupa krem z dyni
| 2 października - Światowy ...
| Roślinne klopsy a'la z Ike...
| Marynowane kabaczki na pół...
| Wiosenna odsłona czerwonej...
| Deuter Aircontact Pro 60+1...
| Sałatka z zielonych pomido...
| Inny pomysł na szczawiówkę...
| Spaghetti z brązowej socze...
| Gofry ziemniaczane z pesto...
|
| | |