1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
GRUPA BIWAKOWA
PETA
OSTATNIE POKOLENIE
FUNDACJA VIVA
OTWARTE KLATKI
 
Składnik przepisów

 
Papryka mielona słodka

 
Ten składnik użyto w 2 przepisach.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 289 kcal (1209 kJ)
Białko 14 g
Tłuszcze 13 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 20 g
Przeliczniki składnika:
łyżeczka to około: 4 g
łyżka to około: 8 g
Opis składnika:
Papryka mielona to przyprawa powstająca z suszonych i zmielonych owoców papryki. Jest powszechnie stosowana w kuchni do nadawania smaku i koloru potrawom.
Papryka mielona słodka to popularna przyprawa, która dodaje potrawom delikatnego, słodkiego smaku i intensywnego czerwonego koloru. Jest niezastąpiona w kuchni, szczególnie w daniach kuchni węgierskiej, meksykańskiej i polskiej. Można ją dodawać do zup, dań jednogarnkowych, sosów, sałatek i wielu innych potraw.
Ten składnik użyto w 2 przepisach:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Makaron z wędzonym tofu, g...


Marynowane kabaczki na pół...


Sałatka z zielonych pomido...


Wegański ''Gyros'' z bakła...


Deuter Aircontact Pro 60+1...


Wiosenna odsłona czerwonej...


Biegowy Trening Interwałow...


Trening FBW 5x5 - trenuj e...


Domowa pizza wegańska na z...


Pasta pasztetowa z tofu


Zimowa sałatka z kalarepy


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.