1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
FUNDACJA VIVA
OSTATNIE POKOLENIE
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
PETA
BASTA
 
Składnik przepisów

 
Płatki drożdżowe - drożdże nieaktywne

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 349 kcal (1460 kJ)
Białko 47 g
Tłuszcze 5 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 21 g
Przeliczniki składnika:
łyżka to około: 6 g
Opis składnika:
Płatki drożdżowe, zwane też drożdżami odżywczymi, to produkt spożywczy otrzymywany z nieaktywnych drożdży piekarskich lub browarniczych (głównie Saccharomyces cerevisiae) poddanych procesowi dezaktywacji termicznej. Są one bogate w białko, witaminy z grupy B i błonnik, co czyni je popularnym dodatkiem do diety wegańskiej i wegetariańskiej. Płatki drożdżowe mają delikatny serowo-orzechowy smak i są często używane jako zamiennik sera lub parmezanu.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Tofu smażone w panierce


Zielona surówka czerwcowa


Gofry ziemniaczane z pesto...


Pasta pasztetowa z tofu


Tarta porzeczkowo-agrestow...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Sałatka z zielonych pomido...


Pesto z liści rzodkiewki


Wielka Fatra - najdziksze ...


Spaghetti z brązowej socze...


Bezkresne połoniny na późn...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.