1.  Patronite
  2. JADŁO
  3. WYPRAWY
  4. BLOG
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                    
 
"Weganizm nie polega na byciu idealnym. Chodzi o wyrządzenie jak najmniejszej szkody, a jak największego dobra!"
 POLECAMY:

ZIELONE KUJAWY
OTWARTE KLATKI
GRUPA BIWAKOWA
BASTA
AV Polska
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
 
wpis w kategorii - Jadło
Marynowane grillowane kabaczki (cukinia)
Bardzo pyszny pomysł na kabaczki lub cukinię 👍

Ja uprawiam kabaczki, bo według mnie są dużo bardziej wydajne niż cukinia, ale ten pomysł, na zimowe zapasy, jak najbardziej sprawdza się i w przypadku kabaczków i w przypadku cukinii.

Młode kabaczki (takie jeszcze z miękką skórką) dokładnie myjemy, a następnie kroimy w plastry grubości około 0,5 cm, plastry solimy i pieprzymy z obu stron i pozostawiamy tak na kilka godzin.
Po tym czasie plastry kabaczka grillujemy - smażymy na patelni grillowej, na niewielkiej ilości oleju. Do słoików, na dno, wkładamy 1-2 plastry cebuli i wsypujemy kilka ziaren gorczycy, następnie do pełna słoiki napełniamy zgrillowanymi kabaczkami.
Czas na zalewę. Proporcje zalewy: 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżka soli, 4-5 ziaren ziela angielskiego, 1 liść laurowy. Tak przygotowana zalewę gotujemy około 5 min, a następnie zalewamy wcześniej przygotowane słoiki z kabaczkami.
Na koniec zamknięte słoiki pasteryzujemy około 15-20 min.

I zajadamy się pysznymi, grillowanymi kabaczkami lub cukinią całą zimę 😁😋

Smacznego!
Kategorie do których dodano przepis:
PRZETWORY | PRZEKĄSKI
Autorzy: Łukasz i Kasia
dodano dnia 14.09.2020r.
(o godzinie: 22:44)
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
 
  Popularność:
 
  PRZEPISY
PRZETWORY (7)

PRZEKĄSKI (7)

ZUPY (4)

DANIA GŁÓWNE (16)

DESERY (4)

ŚNIADANIA (4)

KOLACJE (9)

SAŁATKI (4)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze jadło
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (34)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (21)
Wspieraj na buy coffee.to
Dziękujemy za Twoje wsparcie!
  

Ketchup domowy


Coleman Cobra 2 - namiot s...


Na późnoletnim Świdowcu


Makaron z wędzonym tofu, g...


Pierogi z rzodkiewką i tof...


Maliny prosto z krzaczków ...


Zimowa sałatka z kalarepy


Wiosenna odsłona Czerwonej...


Klasyczne pączki na wegani...


Wrześniowa Czarnohora


''Gyros'' z bakłażana


 
                    
© 2019-2024 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.