| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | AV Polska |
 | | OTWARTE KLATKI |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | WEGANIZM, SPRÓBUJESZ? |
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
|
| |
Makaron z wędzonym tofu, groszkiem i bakłażanem
|
Składniki:
- 1/2 kostki wędzonego tofu
- 1 mały bakłażan
- 200 g zielonego mrożonego groszku (lub puszka groszku konserwowego)
- 1 średnia cebula
- 200 g makaronu (np. penne)
- olej do smażenia
- świeżo mielony pieprz i sól
Przygotowanie:
Tofu kroimy w kostkę lub paski. Cebulę kroimy w piórka. Bakłażana kroimy w podłużne plastry. Tofu razem z cebulą podsmażamy na patelni, wcześniej pieprząc i soląc do smaku. Bakłażana grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym, następnie kroimy plastry w cienkie paski i dodajemy do cebuli i tofu. Jeśli używamy groszku mrożonego, gotujemy go w lekko osolonej wodzie i dodajemy do reszty składników. Jeśli używamy groszku konserwowego, dodajemy go po odlaniu zalewy. Wszystko jeszcze przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, podlewamy lekko wodą i jeszcze chwilę razem prużymy.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie i podajemy z wcześniej przygotowanym "sosem".
Teraz wcinamy!
Niestety, żeby zrobić fotkę gotowej potrawy, przypomniało mi się dopiero, kiedy już prawie nic nie zostało na talerzu 🤷😁.
Smacznego!
|
Galeria:
Autor: Łukasz dodano dnia: 20.12.2021
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Wiosenna odsłona czerwonej...
| Pomidory na zimę - banalni...
| Namiot Lanshan 2 Plus, czy...
| Spaghetti z brązowej socze...
| Inny pomysł na szczawiówkę...
| Wielka Fatra - najdziksze ...
| Tofu smażone w panierce
| Pesto z rukoli
| Beskid Wyspowy i Gorce - o...
| Coleman Cobra 2 - namiot s...
| Elbrus Talon - wyprawowe b...
|
| | |