1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
BASTA
OSTATNIE POKOLENIE
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
PETA
ZIELONE KUJAWY
FUNDACJA VIVA
 
Składnik przepisów

 
Ryż biały

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 354 kcal (1481 kJ)
Białko 6.9 g
Tłuszcze 0.8 g
Węglowodany 79.5 g
Błonnik 2.4 g
Przeliczniki składnika:
łyżka to około: 10 g
szklanka to około: 180 g
Opis składnika:
Ryż biały jest lekkostrawny i łatwo przyswajalny, co sprawia, że jest dobrym wyborem dla osób z problemami trawiennymi. Stanowi źródło witamin z grupy B (B1, B2, PP, B5, B6) i kwasu foliowego. Jest zalecany w dietach lekkostrawnych, np. po operacjach przewodu pokarmowego. Dostarcza węglowodanów, które są głównym źródłem energii dla organizmu. Może pomóc w stabilizacji poziomu glukozy we krwi.
Jest naturalnie bezglutenowy, co czyni go odpowiednim dla osób z celiakią.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Marchewka po Koreańsku na ...


Rockland Poncho Storm - re...


Makaron z wędzonym tofu, g...


Wegański ''Gyros'' z bakła...


La Sportiva TXS GTX - wega...



Zupa krem z dyni


2 października - Światowy ...


Tofu smażone w panierce


Wielka Fatra - najdziksze ...


Trening FBW 5x5 - trenuj e...


Roślinne klopsy a'la z Ike...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.