1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
FUNDACJA VIVA
OTWARTE KLATKI
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
AV Polska
BASTA
OSTATNIE POKOLENIE
 
Składnik przepisów

 
Suszone podgrzybki

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 310 kcal (1297 kJ)
Białko 21.3 g
Tłuszcze 4.1 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 26.5 g
Przeliczniki składnika:
sztuka mała to około: 1 g
sztuka średnia to około: 3 g
sztuka duża to około: 5 g
Opis składnika:
Suszone podgrzybki to smaczny i wartościowy składnik diety, bogaty w witaminy, minerały i białko. Mają niski indeks glikemiczny i wspomagają trawienie dzięki zawartości błonnika. Suszone podgrzybki stanowią świetne źródło witamin z grupy B, w tym niacyny (B3) i ryboflawiny (B2), a także minerałów takich jak potas, fosfor, miedź i selen.
Są doskonałym dodatkiem do zup, sosów, risotto, bigosów i innych dań. Dzięki suszeniu, grzyby zachowują swoje walory smakowe i odżywcze przez długi czas.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Wrześniowa Czarnohora - Ho...


Wielka Fatra - najdziksze ...


Pierogi z tofu i rzodkiewk...


Elbrus Talon - wyprawowe b...


Marynowane grillowane kaba...


Biegowy Trening Interwałow...


Sałatka z zielonych pomido...



Zupa krem z dyni


Klasyczne pączki na wegani...


Deuter Aircontact Pro 60+1...


Tofu smażone w panierce


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.