1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
PETA
BASTA
OTWARTE KLATKI
AV Polska
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
ZIELONE KUJAWY
 
Składnik przepisów

 
Kiełki lucerny

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 23 kcal (96 kJ)
Białko 4 g
Tłuszcze 0.7 g
Węglowodany 2.1 g
Błonnik 2.2 g
Przeliczniki składnika:
łyżka to około: 5 g
garść to około: 20 g
Opis składnika:
Kiełki lucerny, znane również jako alfalfa, są bogate w witaminy (A, C, K, E, B) i minerały (wapń, żelazo, potas, fosfor, cynk), co przekłada się na szereg właściwości zdrowotnych. Mogą wspierać odporność, pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu, działać przeciwzapalnie i wspomagać trawienie.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  

Pesto z rukoli


Pieszo przez Bory Tucholsk...


Gulasz z żółciaka siarkowe...


2 października - Światowy ...


Klasyczne pączki na wegani...


Namiot Fjord Nansen Rekvik...


Spaghetti z brązowej socze...


Tarta porzeczkowo-agrestow...


Wrześniowa Czarnohora - Ho...


Deuter Aircontact Pro 60+1...


Gorganica, czyli Gorgany o...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.