| | | | | "Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
| | | | Marc Bekoff
|
POLECAMY:
 | | OSTATNIE POKOLENIE |
 | | BASTA |
 | | ZIELONE KUJAWY |
 | | PETA |
 | | FUNDACJA VIVA |
 | | OTWARTE KLATKI |
|
| |
Pierogi z tofu i rzodkiewką
|
Opis przygotowania:
Składniki na farsz:
- 1 pęczek rzodkiewki razem z liśćmi
- 1 kostka tofu naturalnego
- 100 g łuskanego słonecznika
- pieprz i sól do smaku
Składniki na ciasto:
- około 400 g mąki pszennej
- około 150 g wody
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka soli
Wykonanie:
Wykonanie ciasta polega na wsypaniu maki i soli do miksera dodaniu wody i oleju i ugniataniu ciasta przez około 5 min. (jeżeli masz słaby mikser, ciasto można również zagnieść ręcznie, ale to wersja dla mniej leniwych 😉).
Do farszu należy najpierw namoczyć słonecznik w wodzie przez co najmniej 5 h. Kiedy już mamy namoczony słonecznik, mielimy go w maszynce do mielenia razem z tofu i rzodkiewkami, liście rzodkiewki bardzo drobno siekamy i dodajemy do reszty farszu, na koniec przyprawiamy farsz pieprzem i solą, całość dokładnie mieszamy.
Teraz przystępujemy do standardowego lepienia pierogów (wałowanie ciasta, wycinanie i lepienie pierogów).
Na koniec ulepione pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez około 5 min od czasu ich wypłynięcia na wierzch.
Smacznego!
|
Galeria przepisu:
Czas przygotowania: 30-45 min.Porcja na: 4 osoby
|
|
Autorzy: Łukasz i Kasia dodano dnia: 28.09.2020
Autor oświadczył, że wpis nie został z nikąd skopiowany.
|
|
|
| Popularność: |
 | | |
|
| |
| | | | Pasta pasztetowa z tofu
| Gorganica, czyli Gorgany o...
| Biegowy Trening Interwałow...
| Zupa krem z dyni
| Fasolka po bretońsku na we...
| Marchewka po Koreańsku na ...
| Wiosenna odsłona czerwonej...
| Bezsernik cytrynowy z jago...
| 25 listopada - Dzień bez f...
| Ładowarka rowerowa USB MD1...
| Marynowane kabaczki na pół...
|
| | |