1. AKTYWIZM
  2. BLOG
  3. WYPRAWY
  4. STRAWA
  5. VIDEO
  6. KONTAKT
                      
 
"Kiedy ludzie mówią mi, że kochają zwierzęta, a potem je krzywdzą lub zabijają, wtedy mówię im: Cieszę się, że to nie mnie kochacie!"
Marc Bekoff 
 POLECAMY:
OSTATNIE POKOLENIE
OTWARTE KLATKI
FUNDACJA VIVA
WEGANIZM, SPRÓBUJESZ?
ZIELONE KUJAWY
PETA
 
Składnik przepisów

 
Jagody leśne (mrożone)

 
Ten składnik użyto w 1 przepisie.
Wartości odżywcze składnika w porcji: g  (możesz zmienić porcję do przeliczenia)
Watrość energetyczna 46 kcal (192 kJ)
Białko 0.8 g
Tłuszcze 0.6 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 4 g
Opis składnika:
Jagody leśne, znane też jako borówki czernice, to owoce o wielu właściwościach zdrowotnych. Są bogate w antyoksydanty, witaminy (C, A i E) i minerały (potas, mangan i magnez), a także błonnik i inne składniki aktywne. Dzięki temu wspierają zdrowie oczu, regulują poziom cukru we krwi, wzmacniają naczynia krwionośne, działają przeciwzapalnie i mogą pomagać w profilaktyce chorób. Jagody są niskokaloryczne, co czyni je dobrym dodatkiem do diety odchudzającej, a błonnik w nich zawarty wspiera prawidłowe trawienie i może pomagać w zapobieganiu problemom żołądkowo-jelitowym, w tym biegunce.
Ten składnik użyto w 1 przepisie:
 
  PRZEPISY
ŚNIADANIA (5)

SAŁATKI (4)

DANIA GŁÓWNE (17)

ZUPY (4)

KOLACJE (10)

PRZEKĄSKI (8)

DESERY (4)

PRZETWORY (7)


Najnowsze przepisy

Najpopularniejsze przepisy
______________________________

WSZYSTKIE PRZEPISY (36)

WSZYSTKIE WPISY BLOGA (25)
  SKŁADNIKI PRZEPISÓW
  
Gofry ziemniaczane z pesto...


Bezsernik cytrynowy z jago...


Na ukraińskim Zakarpaciu -...


Pesto z liści rzodkiewki


Trening FBW 5x5 - trenuj e...


Coleman Cobra 2 - namiot s...


Sos pomidorowo-warzywny ''...


Fasolka po bretońsku na we...


Pierogi z tofu i rzodkiewk...


Wegański ''Bigos'' z cukin...


Namiot Lanshan 2 Plus, czy...


 
                    
© 2018-2025 #zielonewyprawy | Wszelkie prawa zastrzeżone.
        Korzystanie z bloga oznacza akceptację regulaminu.